Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Jak rozpoznać dobre pieczywo?

Kup pieczywo Kraków

Pieczywo to w naszej tradycji podstawa diety człowieka. Produkowane jest z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (najczęściej zakwasu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków ulepszających smak wypieków, takich jak mak, słonecznik lub sezam.

Dlaczego warto spożywać regularnie pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w wiele różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do poprawnego działania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją przede wszystkim aminokwasy, węglowodany i białka. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku oraz wielu witaminach, których zdecydowanie najwięcej zawiera pełnoziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej kupować pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy pewność, że spożywane wypieki długo będą świeże.
Ze znakomitych produktów i niezwykłej troski o klienta słyną przede wszystkim piekarnie krakowskie, sławiące się wielkim zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo przyrządzane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję najlepszej jakości użytych składników i dobrego smaku.

Nasza lokalizacja:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]